Hytte nr: 02B
Navn: Ranpo Edogawa
Køn: Mand
Alder: 26år
Art: Mutant

Evne: Super Deduction
Besidder evnen til at kunne opklare alle sager ved at finde de nyttige beviser, uanset hvor små beviserne skulle være. Blot ved at være på gerningsstedet kan han beskrive en tidligere begivenhed ned til mindste detalje ikke kun med hvilke handlinger som fandt sted, men også tidspunktet, lyde, dufte og følelser.
Andet:
– Ranpo virker ikke til at kunne sove vis det er helt mørkt i rummet.
– han elsker slik og kan altid blive set med et eller andet sødt i hænderne.

Styrer: Corporal

Styrker:
Han styrke til at opservere den mindste detalje på det mindste skund er helt utrolig, Han kan nå at se hvilke form for sko du havde på sidst, vis du fx fald ned fra en bygning. Eller opklare et mysterie på selv et enkelt ris korn
Svagheder:
Hans briller, han tror på at det kun er hans briller der kan aktivere hans “evne” så, så snart de ikke er der, kan han nemt give op.
– Dem han ser som familie

Personlighed:
Ranpo vise en vis stolthed i sin “evne”, der kan løse ethvert mysterium på få sekunder, hvilke han har gjort nu op til flere gange igennem min karriere. Han er tit også blevet kaldt. “om en status, som den største og bedste detektiv i verdenen” Hvilke ikke lige frem har hjulpet på hans store ego.
Han er også vist at være ret barnlig, ofte plager de andre detektiver i agenturet og af og til nægter at gøre arbejde eller sager for trivielle grunde efter hans dovenskab. Men han kan blive seriøs og rolig, når situationen kræver det. Han er også utroligt intelligent og er rost for det af resten af det Armed Detective Company, endnu mere, fordi han er den eneste i gruppen der mangler en evne.
Selv om hans kolleger synes at tro, at han er helt uvidende om, at han ikke har en evne, synes han at have den mistanke om, at hans Super Deduction faktisk ikke er en evne. Men af grunde, der endnu ikke kan begrundes, nægter han at tro på en sådan mulighed.

Fortid:
Ranpo levet en rimeligt normalt liv før han skabte Agency med sin foster fader, Han havde en familie der, en mor og far, som selv bege var detektiver, enda verdens kendt i hele verden, hvor de selv besidet en evne lige så stærk som deres lille søn, måske enda stærkere. Ranpo fandt en stor inspiration fra dem, selv fra da han var helt lille. Der var dog et mord en dag, der fik dræbt bege af hans forældre og gjorde Ranpo forældreløs, og efterladte ham helt alene, til at tag sig af sig selv.
Der kom dog en dag hvor Ranpo støde på en mord, af en vis assistent til Yukichi Fukuzawa. Det tog ikke mange krafter for den lille detectiv at løse mordet på mandens assistent, og han ende derfor med at blive skyld en gerning af Fukuzawa.
Selv om han ikke ville være involveret i Ranpo, ville Fukuzawa ikke bare forlade ham. Ranpo, hvis vision om verden kollapsede ud af frygt for at blive misforstået på grund af hans evne, og blev derfor fortalt, at han var en abilty user – en løgn – af Fukuzawa. Ranpo virket direkte til at tro på ham. Det også derfor han har sådan en stor tro for at han har en evne, selvom hans fantastiske detetiv skills blot er fra hans egen fantastiske intelligent og måde på at observere en værd situation til den mindste detalje.

Efter dette ville Ranpo fortsætte med at spore en kriminel og blive derefter kidnappet af morderen selv. Men før noget forfærdeligt kunne gå hen og ske for ham, blev han reddet af Fukuzawa. Hvor han derefter begyndte at indse, at dette geni ville være i konstant fare, på grunden af hans farlige intelligens, hvilke ville være for stor en trussel for mange.
For Ranpo skyld skabte Fukuzawa derfor the Armed Detective Company, hvor medlemerne kunne udnytte deres evner til det gode. Agenturets evne til at levere kampstyrke, mens Ranpo’s intellekt giver midler til agenturet til at undersøge kriminelle aktiviteter og dermed fortsætte med at fungere.